Огненото и светлинно шоу  Палячи“, което е в Топ 5

...
Огненото и светлинно шоу  Палячи“, което е в Топ 5
Коментари Харесай

Огненото и светлинно шоу в центъра на Пловдив

Огненото и светлинно шоу  " Палячи “, което е в Топ 5 „ Aтракциони на Балканите ” в ранглиста на туризма и туристическата анимация за 2019 и 2020, 2021 година, идва в Пловдив на 16  юни. Основният фокус на трупата е съчетаването на исторически сюжети и събития с модерното изпълнителско изкуство с огън, светлини, познавач резултати, хореография и спектакъл. Артистите, които са от цяла България, ще забавляват публиката на 16 юни от 20 часа в пространството до Римския стадион.
Прочетете още
Проект „ Жив Филипопол “, който ще се случи на 16 и 17 юни, има за цел да разгърне културно-историческия капацитет на Пловдив. Градът да бъде „ възроден “ и трансфорат в атракция както за любителите  участници, по този начин и за фенове и туристи. В рамките на плановите събития Пловдив ще притегли разнообразна публика от народен и международен мащаб, което ще повлияе благотворно върху туризма и стопанската система. Големите обществени събития се плануват за Форум на Филипопол, Голяма базилика и пространството до Централна поща. В плана се включват още няколко трупи - " Чигот ", " Дукс Антика " и " Мос Майорум Улпие Сердице ".

„ Чигот ” е съдружие с нестопанска цел, чието име произлиза от старобългарската дума за мечоносец, първокласен боец. Групата е образувана през 2004 година и се занимава с възстановки на облекло, обичай и въоръжение от интервала Второ Българско царство (XII-XV в.), с историческа фехтовка, възстановки на борби, лагери, изнасяне на лекции, беседи. Основни цели на сдружението са проучване, пресъздаване и опазване на българската средновековна история, обичай, просвета и изкуство и популяризирането им пред необятна публика, както в страната, по този начин и в чужбина. " Чигот " е уредник на една от най-мащабните бойни възстановки в Източна Европа - Битката при Варна: епичното стълкновение на кръстоносните войски, предвождани от полско-унгарския крал Владислав III Ягело (Варненчик), с армията на султан Мурад Втори от 10 ноември 1444 година

„ Дукс Антика “ от Свищов е съдружие за исторически възстановки и реконструкции. Дейностите им се концентрират върху пресъздаване на значими исторически събития, случвали се по дунавския Лимес през интервала на Късната древност (III-Vв.). От основаването си през 2016г. до през днешния ден асоциацията се слави с дисциплинирани демонстрации на стоманения строй на римската ауксилиария, формирана от готски федерати. Освен военно дело и снаряжение, членовете на „ Дукс Антика “ показват бита, занаятите, кулинарията, ритуалите и взаимоотношенията от света на Великото преселение на народите.

Сдружение за антични реконструкции „ Мос Майорум Улпие Сердице “ е измежду дребното групи за исторически възстановки в България, фокусирани напълно върху Късната древност. Проучват, приспособяват и пресъздават епизоди и събития от живота на римляните и варварските племена, обитавали провинция Мизия (днешна България и Балканите) през IV – VI век. Обхващат ежедневния живот, занаяти, игри, религиозни и цивилни ритуали, военно дело, дрехи и екипировка. От основаването си през 2016 година до момента натрупат богат опит в популяризирането на античното културно-историческо завещание като уредници, съорганизатори и участници в разнообразни събития в България и Европа.

Пловдивската аудитория ще се потопи и в изкуството на възстановките с представянето  сръбската " Beli Orlovi " в границите на модула " Жив Филипопол+ ", който сплотява интернационалното присъединяване във форума.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР